Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

Veel startersappartementen in de maak

LISSE – De komende jaren verschijnen startersappartementen aan de Oranjelaan (38 stuks), Heerehof (26), Oud Raadwijk (21) en de hoek Julianastraat / Nassaustraat (8). Dit meldde de gemeente tijdens de raadsinformatiebijeenkomst van woensdag 25 januari. In totaal gaat het om 93 startersappartementen.

Van de 38 startersappartementen in de Oranjelaan worden er 34 in de sociale sectorprijzen gebouwd. De verwachting is dat de definitieve vergunning dit voorjaar nog verleend wordt. Van de acht appartementen op de hoek Julianastraat / Nassaustraat zijn er zeven sociaal en een vergunning voor de bouw kan mogelijk al deze zomer worden afgegeven.

In 2008 waren er plannen om het voormalige pand van de ABN-AMRO om te bouwen tot acht luxe appartementen. Door de crisis bleken deze appartementen niet verkoopbaar. Het project Oud Raadwijk wordt nu opgezet om 21 appartementen, waarvan 15 sociaal, te realiseren. Ook blijft de mogelijkheid bestaan om in de onderste twee appartementen een kantoor of detailhandel te vestigen. Zodra meer dan 80% verkocht is, begint de bouw; dat zou al in maart kunnen gebeuren.

De vergunningprocedure rond het project Heerehof (26 koopappartementen, waarvan 20 sociaal) is vorig jaar al afgerond. Wanneer gesloopt en gebouwd wordt, is nu nog niet duidelijk; dat is afhankelijk van het aantal appartementen dat nog verkocht moet worden.