Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

‘Vechtsportgala’s zijn risicovolle activiteit’

LISSE – Vechtsportgala’s maken een heel kleine kans om in het dorp georganiseerd te worden. Burgemeester Lies Spruit laat desgevraagd weten dat ze niet enthousiast is over dit soort activiteiten.

Zaterdag 28 januari werd in Leeuwarden een kickboksgala gehouden, terwijl het college van burgemeester en wethouders hier niet blij mee waren. De gemeentelijke regels lieten een dergelijk sportgala echter toe en daarom uitte burgemeester Fred Crone van die plaats een waarschuwing naar zijn collega-burgemeesters. ‘De meeste gemeenten hebben net als Leeuwarden nog geen maatregelen genomen om vechtgala’s te voorkomen. Ze kunnen dan niets doen als een organisatie besluit daar een vechtsportgala te houden’, zei Crone op Radio 1. Hij heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd gemeenten op dit punt te wijzen.

Spruit liet weten geen voorstander te zijn van vechtsportgala’s in het dorp, die overigens al wel plaatsvinden in onder meer Noordwijkerhout. Ook loopt Lisse niet het risico dat deze activiteiten buiten medeweten of toestemming van het college om gehouden kunnen worden, zo oordeelde ze. ‘Vechtsportgala’s zijn onlangs aangemerkt als risicovolle activiteit en daar ben ik het mee eens. Als er een aanvraag voor zo’n evenement gedaan wordt, zal ik het uiterst kritisch bekijken. Op grond van de bestaande Bibobwetgeving zou ik het kunnen weigeren. Het is voor mij zeker niet gesneden koek om een vergunning te geven.’