Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Handbalvereniging wil nieuwe velden

HILLEGOM – De Handbalvereniging SV Hillegom trekt bij de politiek luid aan de bel. Met de komst van het nieuwe sportcomplex op de Zanderij wordt volledig voorbij gegaan aan de wensen van de handballers. Een verzoek om een nieuw verhard veld en een zandveld is afgewezen en dat geldt ook voor de hoogst noodzakelijke nieuwe dug-outs en duurzame zitbanken.

Twee jaar geleden trad Rick Wijsman aan als voorzitter en in die tijd groeide het aantal leden van 35 naar 50. Vorig jaar stelde het bestuur een beleidsplan vast, waarin de voorwaarden stonden om als handbalvereniging door te groeien naar een professionele en volwaardige sportclub. De realisatie van de Zanderij kwam op een uitstekend moment. Maar de verzoeken voor de nieuwe velden en extra faciliteiten vangen bot bij zowel de politiek als ontwikkelaar Grontmij.

‘We staan buitenspel als het gaat om de herinrichting van de Zanderij’, zo informeert Wijsman. ‘De Grontmij heeft zich voor de Zanderij uitsluitend gefocussed op het voetbal en heeft het hele handbal links laten liggen. Wij hadden goede voorstellen met betrekking tot het verleggen van het huidige handbalveld en een nieuw beachveld aan te leggen. Die velden zouden ook gebruikt kunnen worden voor pannavoetbal, straatvoetbal, beachvolleybal en beachvoetbal.’

Met deze wensen wordt echter niets gedaan en de voorzitter krijgt te horen dat er geen geld is voor de gewenste faciliteiten. Maar is het wel realistisch om te verwachten dat voor een vereniging met vijftig leden 75.000 euro wordt uitgegeven voor twee velden, zes kleedruimtes, een materiaalopslagplaats en nog een aantal wensen?

De voorzitter toont zich een realistisch man: ‘Ons ambitieniveau ligt betrekkelijk hoog. Maar het is toch raar dat er voor een loperscollectief, dat altijd in de duinen loopt, een loopbaan van 160.000 euro wordt aangelegd. Terwijl de handbalvereniging, die deel uitmaakt van de nieuwe fusieclub, geen geld krijgt! Daar ben ik verbolgen over. Investeer in ieder geval zo’n 20.000 euro in om het huidige handbalveld te renoveren.’