Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2012

Wethouder ‘ongeduldig en ongelukkig’

LISSE – De onderhandelingen tussen de gemeente en De Meerlanden over de te betalen prijzen voor het groen-, bruin- en grijsonderhoud verlopen uiterst moeizaam. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet donderdag 6 september weten dat de partijen er nog lang niet uit zijn. Hij deed dit tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.

Van Zelst: ‘Ambtelijk vindt de evaluatie en herziening plaats over het contract met de Meerlanden over het beheer van de openbare ruimte. Er is overeenstemming over de te leveren prestaties, maar we zijn nu nog steeds niet uit over de prijs. Dat maakt mij ongeduldig en ongelukkig. Ik hoop vurig en oprecht op 11 oktober te kunnen melden dat we er dan wel uit zijn gekomen. Het is een moeizaam proces.’

De gemeente heeft de afgelopen jaren negatieve ervaringen gehad met De Meerlanden, bijvoorbeeld waar het gaat om de kwaliteit van de werkzaamheden bij het groenonderhoud. Ook waren de Lissese straten twee winters geleden abominabel slecht geveegd en bestrooid. En dit terwijl tegelijkertijd de wegen van de naburige gemeente Teylingen er spic en span bij lagen.

Van Zelst: ‘Er is minstens nog één plaats in het Meerlandengebied waar kritiek is op de kwaliteit van de Meerlanden en met name over het groenbeheer. In Lisse is in ieder geval kwaliteit geboekt op het groenbeheer, ook omdat het toezicht bij de gemeente is gebleven en er in de kwaliteit van het toezicht is geïnvesteerd.’