Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

‘Papierinzamelende verenigingen overtreden regels’

NOORDWIJK – Een vurig pleidooi van opa Jos ‘oud papier’ Admiraal om geen nieuw financieringssysteem in te voeren voor het oud papier vond bij de leden van de commissie Bestuur, Beheer & Werken, Welzijn geen gehoor.

Admiraal sprak namens Christelijk Muziekgezelschap De Echo der Duinen, waarvoor hij al meer dan vijftig jaar het oud papier helpt inzamelen. ‘De gemeente heeft demotiverend opgetreden in de afgelopen jaren. Ga niet met dit voorstel akkoord, maar kies voor een win-win regeling voor de gemeente, verenigingen en scholen, die de Noordwijkse belastingbetaler geen geld kost.’

Wethouder Martijn Vroom (CDA) oordeelde echter dat De Echo der Duinen en andere papierinzamelende verenigingen de regels hebben overtreden. ‘Iedere afvalverwerker weet dat hij geen contract mag afsluiten buiten de gemeente om. Iedereen die zich daaraan onttrekt, is in overtreding. Het geld dat daarmee verdiend wordt, is ook van de gemeente. Ik wil niet de deurwaarder sturen, maar laat deze regeling ingaan met terugwerkende kracht. Zo kunnen de verenigingen sinds vorig jaar al meer verdienen dan daarvoor.’ De wethouder verwacht dat de papierprijzen de komende jaren zullen stijgen, met name door de groeiende vraag uit China. Dat zou gunstig zijn voor verenigingen als De Echo der Duinen. De voltallige commissie steunde de wethouder in zijn betoog.