Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2012

Pleidooi voor gratis water


LISSE – Overal in de regio worden gratis watertappunten geplaatst door Dunea. Ook Lisse ziet graag dat zo’n openbare waterpomp binnen haar gemeentegrenzen wordt geplaatst. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) hield hiervoor een pleidooi op woensdag 10 oktober tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Ze stelde: ‘Dunea plaatst steeds meer gratis watertappunten. Dat is voor het terugdringen van plastic flesjesafval. Bovendien loopt iedereen tegenwoordig met een plastic flesje water aan de mond. Dunea wil ook de jeugd steeds meer aan het water krijgen in plaats van dat ze energiedrankjes nuttigen. Ik roep het college op om Dunea in Blokhuis een gratis watertappunt te laten plaatsen.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) informeerde dat het college dit plan ook al opgevat had: ‘Het tapwaterprogramma staat bij ons op de lijst. We zullen contact opnemen en dit uitvoeren. We staan hier zeer positief tegenover en zullen er zeker een vervolg aan geven.’