Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2012

‘Eigenaren moeten Blokhuis opknappen’

LISSE – Het is de hoogste tijd dat het Blokhuis opgeknapt wordt. Het college van burgemeester en wethouders gaat met de verschillende eigenaren in gesprek om dit te realiseren. Dit antwoord kreeg commissielid Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) donderdag 11 oktober tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Hij wilde weten wat de stand van zaken was met de nota Sfeergebieden.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet weten dat de Kanaalstraat nu mooi opgeknapt is, maar dat juist door deze verfraaiing het Blokhuis er niet al te best meer van af komt. ‘We willen wat aan het Blokhuis doen; de Kanaalstraat is inmiddels mooier dan Blokhuis. We hebben bij het Blokhuis te maken met meerdere eigenaren; UMW, Dela, Blokhuisbeheer en de gemeente zelf. Sommige van de eigenaren zijn het ermee eens dat er wat moet gebeuren, maar dan moet de andere eigenaar wel meegaan en de gebruikers ook. We zullen alle eigenaren aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor het opknappen en het creëren van sfeer voor anderen. We gaan niet betalen voor anderen, maar we betalen wel ons deel.’