Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

‘Politie te paard is uitlokking’

NOORDWIJK – De politieactie op De Grent die in augustus veel stof deed opwaaien, kreeg nog een klein staartje tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Beheer & Werken, Welzijn. ‘Waarom heeft de politie verzonnen om hier met paarden te komen? Er is hier nog nooit wat gebeurd. Het lijkt wel een beetje uitlokken van wat je niet wil’, wilde fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) weten.

Burgemeester Jan Pieter Lokker vond deze opmerking van De Ridder ‘gevaarlijk’ en stelde: ‘Er zit niets achter. Paarden worden ingezet om bij bepaalde situaties de orde te bewaken. Er komen 800 mensen bij elkaar en de politie komt een kijkje nemen. Ze willen niet bedreigend overkomen. Politie te motor is voor sommigen ernstiger dan te paard. Soms moet je als politie aanwezig zijn en daar kies je bepaalde vormen voor.’