Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Twijfels over wijziging rioolheffing

NOORDWIJK – Het is nog lang niet zeker of de wijze waarop de rioolheffing wordt geïnd, ook verandert. Het principe ‘De gebruiker betaalt’ kan niet meer automatisch rekenen op een meerderheid in de politiek, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, Bereikbaarheid & Financiën van woensdag 3 oktober.

Commissielid Duindam (VVD/JES) vroeg zich af: ‘Waar doen we het voor? We willen bezuinigen op het ambtenarenapparaat? Dan gaan we toch niet diezelfde overheid uitbreiden om iets te wijzigen wat al goed loopt? We kunnen onze tijd wel beter besteden.’ Commissielid Van der Aart (Puur Noordwijk) pleitte ervoor om sportverenigingen financieel bij te staan, als hun rioolheffing ook omhoog gaat.

Politiek collega Van der Hulst (WNW/LN) vond de invoering van een nieuw betaalsysteem verspilde moeite: ‘Laat het voorlopig maar bij het huidige systeem.’ Deze mening werd gedeeld door Lijst Salman Noordwijk en ook het CDA is gaan twijfelen.’ Dit onderwerp wordt besproken in de aankomende gemeenteraadsvergadering.