Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Sportstichtingen leveren belastinggeld op

NOORDWIJK – De gemeente gaat tienduizenden euro’s besparen op de belastingdienst. Het college van burgemeester en wethouders heeft goed gekeken naar buurgemeente Katwijk en zet daarom ook sportstichtingen op voor de binnen- en buitensport. Wethouder Gerben van Duin legde donderdag 4 oktober tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Beheer & Werken, Welzijn uit hoe de vork in de steel zit.

Van Duin: ‘We zetten aparte stichtingen op voor de binnen- en buitensport. Iedere sport moet z’n eigen stichting oprichten onder toezicht van de gemeente en dat levert 25.000 euro per jaar op. Via deze methode kunnen we namelijk de btw voor de aangelegde kunstgrasvelden terugkrijgen. We willen dit systeem dit jaar nog invoeren om voor 2012 de btw te ontvangen.’ Op dit moment zijn al sportstichtingen opgericht voor VV Noordwijk, SJC en de hockeyclub. De gemeente is nog in gesprek met Fluks en een aantal kleinere sportverenigingen.