Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Mussenvides in trek

TEYLINGEN – Het initiatief om mussenvides te plaatsen bij huurders van woningbouwverenigingen en woningeigenaren is een doorslaand succes. Inger Lansen van de Betrokken Voorhouters heeft al zo’n twintig aanmeldingen ontvangen en de eerste van in totaal 32 mussenhotels wordt binnenkort geplaatst.

De drie woningbouwverenigingen Woonstichting Vooruitgang, Warmunda en Stek hebben samen met de gemeente Teylingen het initiatief van de Groengroep Betrokken Voorhouters voor de mussenonderkomens warm onthaald. De corporaties hebben geld opzij gelegd, zodat de eerste 24 huurders die zich aanmelden mussenvides op hun dak geplaatst krijgen. Twee dagen na een artikel in het Witte Weekblad waren nog maar enkele vides beschikbaar. De beschikbare vides voor de woningeigenaren zijn al vergeven; hiervoor is zelfs een wachtlijst opgesteld. Huurders kunnen alsnog een vide aanvragen via 0252 864 639.

Lansen is ontzettend blij met het succes: ‘Ik krijg heel enthousiaste mensen aan de telefoon, die allemaal willen helpen aan een betere leefomgeving voor de huismussen!’