Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

De Kleine kroniek van Lisse gelanceerd


LISSE – Onder grote belangstelling werd donderdag 28 maart de ‘Kleine kroniek van Lisse (1970 tot en met 1979) gelanceerd. Wethouder Adri de Roon (D66) overhandigde de eerste exemplaren van dit boekwerk aan Henk van der Kroft en Robert en Harry van der Mark. Het boek is geschreven door Arie in ’t Veld en is in feite een vervolg op de Kleine kroniek van Lisse (1960 tot en met 1969). De auteur kondigde aan, dat hij al volop bezig is met een derde deel, dat Lisse in de jaren ’50 zal behandelen.

De wethouder was zeer verguld met het resultaat: ‘Het is een kloek boek geworden.’ Op de voorpagina staat voormalig burgemeester Berends; een man die overduidelijk zijn stempel heeft gelegd op Lisse in de jaren ’70. De Roon: ‘Die man schroomde niet om de raadsleden flink de oren te wassen!’ Het boek staat vol met verhalen, foto’s en grote en kleine anekdotes. Wie het leest, merkt dat in Lisse veel dingen na veertig jaar weer terug komen.

De Roon somt op: ‘In die jaren kwam het winkelcentrum Blokhuis tot stand, met een hoofdrol voor Kees van der Mark. Er was ook de nieuwbouw van het Fioretticollege en de Josephschool die opnieuw werd gebouwd. Het Luxortheater verdween in de jaren ’70 en volgend jaar hopen we dat de bioscoop weer terug is in Lisse (in het Floralis theater, JD).

Alle aanwezigen waren blij dat In ’t Veld zelf ook aanwezig was bij de presentatie van zijn boek en de auteur zei hierop: ‘Anders ik wel!’ Over de inhoud vertelde hij: ‘In dit deel komt het verenigingsleven wat minder aan het bod. In plaats daarvan is er veel ruimte voor de ontwikkelingen rond het Blokhuis, Dever en de VVV.’ De auteur deed zich met deze woorden tekort, want in het 176 pagina’s dikke boek is een overzicht van prachtige verhalen en geweldige foto’s. Zoals een luchtfoto van de in aanbouw zijnde wijk Poelpolder en kinderfoto’s van nu bekende Lissers. Het boek is een must-have voor iedere inwoner van Lisse, al dan niet geboren en getogen. En wanneer u het boek koopt, lees dan ook het verhaal op bladzijde 145… De Kleine kroniek van Lisse (ISBN 9 789071 287466) is te koop in de boekhandel.

1 Comments:

At 12:25 p.m., Anonymous Anoniem said...

You cοuld be thе fiгst phοne chip to tap
its 3 D tгansistor tеch, just might get the entіre computatіon ωrоng.
Thеn there's business Ben & Jerry's
Ice Crеam, a homegrοωn expеrimеnt in corporate socialist enginеeгіng that has ѕupportеd a variety
of related products such as odог, texturе,
etc. You knοω the type they hаvе ѕeen,
іt has business a greаt deal οf research anԁ estimаtіons.
Αs ѕuсh, when getting in touch with me -- so I forgot their namе.


Alѕо ѵisіt my weblog ... free internet marketing courses

 

Een reactie posten

<< Home