Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Van Heusden blijft als fractievoorzitter

HILLEGOM – Het dossier N208 was de druppel die de emmer deed overlopen. Daarom moest wethouder Jan van Griensven vertrekken.

Dit stelt fractievoorzitter Van Heusden (VVD) over het vertrek van ‘zijn’ wethouder ‘Door een paar dossiers zijn onderlinge spanningen ontstaan tussen fractie, wethouder en bestuur. Hierdoor zijn de onderlinge relaties wat minder geworden. Het probleem met de N208 met de vertraging, de grote financiële overschrijding en de slechte kwaliteit van het werk was bepalend.’ Hij vervolgt: ‘We hebben niet het vertrouwen gehad dat Van Griensven dit project tot een goed einde zou kunnen brengen.’

Wat vindt Van Heusden ervan dat het VVD-bestuur de wethouder steunt, door ook op te stappen? Het kwam voor mij en de hele fractie gisteren als een complete verrassing. Ik ervaar het niet als een blijk van wantrouwen tegen de fractievoorzitter en heb geen enkel moment gedacht aan opstappen.’ Binnen een maand wil de VVD de nieuwe wethouder presenteren.