Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

Cineworld gaat bioscoop en eetcafé runnen in Floralis Theater

LISSE – Zodra het Floralis Theater gebouwd is, gaat Cineworld vijf avonden per week bioscoopfilms en ‘livestreams’ verzorgen. Dit bevestigt Edwin Kluft, eigenaar van Cineworld. Het in Beverwijk gevestigde bedrijf zet hiermee de eerste stap voor haar commerciële activiteiten in de Duin- en Bollenstreek. Zelfs zijn er plannen voor een tweede bioscoopvestiging in deze regio.

Voor Cineworld is Lisse een perfecte locatie om een bioscoop met horeca-activiteiten erbij op te zetten. Ook het feit dat er maar één bioscoopzaal is, zal geen belemmering zijn, informeert de directeur. ‘Lisse heeft een centrale functie in de regio en we bieden een gevarieerd programma, waarbij het bioscoopbezoek gecombineerd kan worden met het eetcafé. We gaan vijf avonden in de week open en de bioscoop krijgt haar eigen identiteit.’

Met het Filmhuis Lisse moeten nog onderhandelingen gevoerd worden over de avonden waarop deze vrijwilligers hun filmvoorstellingen kunnen houden. Kluft stelt hierover: ‘We willen met hen samenwerken en zij kunnen een avond gebruiken als wij niet actief zijn.’ In de bioscoop gaat Cineworld niet alleen films draaien, maar ook livestreams. Zo kunnen mensen dankzij livebeelden via de satelliet genieten van opera-achtige optredens die bijvoorbeeld in de Royal Opera House in Londen plaatsvinden. Kluft rekent jaarlijks op 50.000 bezoekers.

Wat Kluft betreft, komt er in de komende jaren ook nog een tweede bioscoop, een ‘popcornbioscoop’ in deze regio. Deze bioscoop biedt dan een totaal ander filmpakket aan, zodat de bezoekers een goede keuze hebben. Immers, liefhebbers van vecht- en spektakelfilms hebben een andere smaak dan aanhangers van romantische komedies. Kluft informeert, dat hij voor deze popcornbioscoop naar twee locaties in de Duin- en Bollenstreek aan het kijken is. Een van deze locaties is de hoek van de Ruishornlaan en de Grachtweg; hierover is Cineworld in gesprek met ondernemer/centrummanager Harry Duivenvoorden.

De laatste puntjes moeten nog op de i gezet worden met de gemeente Lisse over de bioscoop in het Floralis Theater, maar Kluft voorziet niet dat er nog wat fout kan gaan. Ook wethouder Adri de Roon (D66) is enthousiast over de ontwikkelingen, zo liet hij eerder al weten. Gevraagd naar zijn reactie over het nieuws dat Cineworld de bioscoop en de horeca gaat beheren, stelde De Roon echter op woensdag 8 mei: ‘Ik ga hier niets over zeggen, maar zal alle informatie over exploitatie, beheer en gebruikers pas aankondigen op 22 mei. Ook is dit onderwerp nog niet in het B&W overleg geweest.’