Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

Prestatieafspraken met woningbouwverenigingen

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente ondertekent nieuwe prestatieafspraken met Woondiensten Aarwoude en Alkemade Wonen. De overeenkomst moet er de komende jaren toe leiden, dat de huizenvoorraden nog beter worden afgestemd op de behoeftes van de huurders en woningzoekenden.

Maar gezien de bezuinigingen van de rijksoverheid, moeten ook moeilijke keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld waar het gaat om het verminderen van investeringen door de woningcorporaties en de gemeente in de sociale woningen. Doelstelling blijft wel, dat bij nieuwbouw ook 30% sociale woningen een vereiste is. Ook moet het aantal levensloopbestendige woningen (woningen die geschikt zijn voor senioren om in te verblijven, JD) toenemen. Tot slot gaat de gemeente afspraken maken met de beide woningbouwverenigingen over de huisvesting van arbeidsmigranten. De prestatieafspraken zijn in ieder geval geldig tot 2015. In de tussentijd wordt gewerkt aan nieuwe prestatieafspraken. De ondertekening van de Prestatieafspraken met Alkemade Wonen en Woondiensten Aarwoude vindt nog deze maand plaats.