Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

Manische inwoner zorgt voor problemen

HOOGMADE – Een inwoner heeft ervoor gezorgd dat het ambtenarenapparaat ‘zeer zwaar belast’ raakte. De heer Van den B. heeft last van manische periodes, waarin hij geen belemmeringen ziet in de uitvoering van zijn ideeën en wensen. Zo zorgde hij voor een drijvende ‘Glazen Schuit’ en realiseerde een te grote bebouwing op een adres op Spijkereiland. Hij moet 50.000 euro aan dwangsommen betalen.

Wethouder Jan Uit den Boogaard geeft aan dat het gemeentelijk apparaat zeer zwaar werd belast in de periode dat de heer Van den B. manisch was. Omdat bij de gemeente niet bekend was dat hij aan deze ziekte lijdt is men overal serieus op ingegaan. De wethouder geeft aan dat de gemeente met de stuiting van de dwangsommen wil bereiken dat de heer Van den B. in een manische periode niet opnieuw overtredingen begaat.

Het besluit tot de dwangsommen was vorig jaar al genomen door het college, omdat de Glazen Schuit niet op tijd was verwijderd. Ook speelde wellicht een niet nader toegelicht ‘incident op het gemeentehuis’ een rol bij het handhaven van de dwangsom. Het afgelopen half jaar hebben de gemeente en een advocatenkantoor herhaaldelijk met elkaar gecommuniceerd.

De gemeente was best bereid om onder voorwaarden af te zien van de 50.000 euro aan dwangsommen. Het advocatenkantoor stelde echter nieuwe voorwaarden en die waren voor het college van burgemeester en wethouders niet acceptabel. Daarom wordt deze zaak nu voorgelegd aan de commissie bezwaarschriften.