Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Wateractieplan afhankelijk van verhuizing ASC

OEGSTGEEST – Als ASC niet verhuist, wil het Hoogheemraadschap van Holland Rijnland niet meewerken aan het aanleggen van een volwaardige watergang in die omgeving. Met deze mededeling kwam wethouder Wendelien Tönjann vorige week.
Ze liet weten dat het ambtelijk apparaat druk bezig is om ervoor te zorgen dat het wateractieplan uitgevoerd wordt. Maar er zijn krachten die de voortgang ontregelen. Zo zijn de eigenaren van de Emmatuinen tegen de plannen en is er een mediationtraject gaande om hen te overtuigen van hun ongelijk. De wethouder laat weten: De eigenaren van de Emmatuinen liggen op dit moment dwars en daar kan ik niets aan doen. Wij moeten wachten op de resultaten van het mediationtraject.’ Over ASC vult ze aan: ‘Inderdaad heb je een deel van het ASC terrein nodig voor een volwaardige watergang. En daarvoor moet het ASC verhuizen. Als ASC niet verhuist, wil het Hoogheemraadschap niet meewerken aan de aanleg van de volwaardige watergang.’