Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Wethouder wil geld geven aan Leids Warenhuis

OEGSTGEEST – Het Repair Café vormt mogelijk een bedreiging voor de Leidse kringloopwinkel het Warenhuis. Gemeenteraadslid Janssen (VVD), die tevens algemeen bestuurslid bij het overkoepelende orgaan Gevulei is, liet weten dat het Warenhuis na volgend jaar in stichtingsvorm verder gaat. Wethouder Jos Roeffen pleitte ervoor dat de gemeente deze nieuwe stap financieel gaat ondersteunen.

Roeffen stelde dat het Repair Café zeer succesvol van start is gegaan. ‘De toekomst zal leren of het Repair Café voor het aanbod voor het Warenhuis consequenties heeft. Ik denk met andere bestuurders na over het vervolg van het Warenhuis.’ Het Warenhuis maakt namelijk meer omzet, op het moment dat de gemeenten meer gebruikte goederen aanleveren. Roeffen liet weten dat hij dit verzoek aan de medewerkers van de gemeentewerf heeft doorgegeven.

Over het Warenhuis vervolgde de wethouder: ‘Overwogen wordt om met een stichting verder te gaan. Als de eerste contouren van de nieuwe vorm zich aanbieden, gaan we terug naar de raad om u te vragen hoe u daar in staat. Het is niet de bedoeling dat er steeds geld bij de stichting gelegd wordt. Alleen in het eerste jaar wellicht, maar we gaan niet tot in lengte van jaren bijplussen.’