Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Recreatief gebouw

OUD ADE – Aan de Leidseweg, naast 36D, mag een recreatief gebouw komen. In dit pand mogen groepen mensen komen om te recreeren. Dit besluit heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week genomen. Het pand krijgt een goothoogte van drie meter en de nokhoogte gaat tot acht meter de lucht in.
Wethouder Antoon Kea laat weten: ‘De aanvrager is al langere tijd bezig om dit van de grond te krijgen. De accommodatie kan maximaal 22 personen huisvesten. In het verleden had de gemeente behoefte om dit initiatief toe te staan, maar het bestemmingsplan liet dat nooit toe. De provincie zei tegen de gemeente: gaan jullie eerst maar een soort visie maken, waarbinnen jullie recreatiebeleid gestalte gaan geven. We hebben een nota ‘Richtlijnen Verblijfsaccommodaties en activitieten in intensieve en extensieve recreatiegebieden’ gemaakt en die is voldoende om dit gestalte te geven.’