Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

‘Creëer geen eilandjes’

OEGSTGEEST – Soms heb je een opgeleid iemand nodig om de zaken simpel uit te leggen. Een pleidooi van Harriët Zuidgeest, directeur van de Brede School, leidde wellicht tot nieuwe inzichten bij de commissieleden. Zij sprak in en hekelde de bezuinigingen op de Brede School.
Zuidgeest pleitte ervoor, om de manier waarop subsidies nu toegekend worden, drastisch om te gooien. ‘Creëer geen eilandjes van jeugdwerk, kinderopvang, welzijn en dergelijke. We moeten het samen gaan doen; zorg voor een betere verdeling van middelen voor jeugd-, jongeren- en ouderenwerk, die eerlijk over de verschillende wijken wordt verdeeld. Zo worden de activiteiten toegankelijke en laagdrempelig voor iedereen. De gemeente moet hierbij wel de coordinatierol behouden. Stop dus niet met de subsidie aan de Brede School, maar verdeel het op een andere manier. De gewone jeugd- en jongerenactiviteiten vinden vooral in het centrum plaats en dat is te ver voor de Poelwijk en het Dok. Juist de dingen waar ouderen en jongeren behoefte aanhebben, moet je in de wijken doen. Dan komende mensen gemakkelijker langs, omdat de drempel een stuk lager is. Doe het samen en combineer mensen en materialen.’