Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Gebrek aan informatie over Het Warenhuis

OEGSTGEEST – De gemeenteraad wil meer zeggenschap hebben over de toekomst van kringloopwinkel Het Warenhuis in Leiden. Tot nu toe is het zo, dat Oegstgeest en andere gemeenten meebetalen aan dit noodlijdende instituut. Al maanden wachten de politici op nieuws over de toekomst van Het Warenhuis en al even lang worden ze aan het lijntje gehouden.
Ook donderdag 10 oktober liet wethouder Jos Roeffen weten dat er ‘gewerkt wordt aan een voortzetting van het Warenhuis. Uiterlijk februari komt een voorstel naar de verschillende gemeenteraden.’ Voor commissielid Vincent Janssen (VVD) was de maat vol. Hij vond, dat de raadsleden niet genoeg geïnformeerd waren over dit onderwerp en stelde: ‘Ik heb er behoefte aan, dat we discussiëren over de vraag wat we met een kringloopbedrijf willen en wat de risico’s zijn. Die discussie moet plaatsvinden nog voordat we een panklaar voorstel krijgen over een samenwerkignsvorm.’
Hij vervolgde: ‘Het is beter eerst te praten over wat we willen met een kringloopbedrijf en dat we pas daarna beslissen of dit het kringloopbedrijf is waar we aan willen haken.’ Janssen kreeg volop steun van de overige commissieleden. In november gaat de gemeenteraad over het nut en de noodzaak van de kringloopwinkel praten.