Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Op de vingers getikt

LISSE – De gemeente is op de vingers getikt door de Raad van State, waar het gaat om een onderdeel van het bestemmingsplan Centrum 2011. In het oorspronkelijke plan zou het mogelijk zijn om allerlei evenementen op te zetten, met een minimum aan regelgeving. Dat ging de Raad van State echter te ver. Een omwonende die zich onder meer tegen dit punt verzette, kreeg hierin gelijk.
De gemeente moet voortaan bij terugkerende evenementen aangeven waar de locatie is van het evenement, het aantal evenementen per jaar en de duur van de verschillende evenementen. Ook zou voor ieder evenement (geluid)onderzoek gedaan moeten worden om aan te geven waarom het evenement op die plek wel door mag gaan. Het eerdere uitgangspunt van de gemeente, dat geen bperkingen hoefden te worden gesteld aan het aantal bezoekers en het aantal en de omvang van de evenementen, bleek niet houdbaar. Met de uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan Centrum 2011 verder wel onherroepelijk geworden, zo liet het college van burgemeester en wethouders weten op dinsdag 17 september. Aan de evenementen die eerder al in het centrum gehouden werden en ook in de toekomst nog gehouden zullen worden, zal een ontheffing gegeven worden door gebruik te maken van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).