Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Tijd dringt voor alternatief toeristenbelasting

KAAG EN BRAASSEM – De stichting Kaag en Braassem Promotie krijgt nog tot eind oktober de tijd om een alternatief te vinden voor het vergaren van 25.000 euro aan toeristenbelasting. Als deze stichting daar niet in slaagt, voelt het college van burgemeester en wethouders zich vrij om de gemeenteraad in december voor te stellen om de toeristenbelasting definitief in te voeren.
Verschillende opties liggen op dit moment op tafel, zo laat wethouder Ton van Velzen weten. ‘Baatbelasting zou een van de opties kunnen zijn. We hebben wat zitten brainstormen en dan komen er wat ideëen boven. Wij hebben als college gezegd, dat we hier nog niet over kunnen oordelen. Die organsiatie heeft nog vijf weken de tijd om met een voorstel te komen dat voldoende draagvlak heeft om naar de raad te gaan.’