Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

De Meerlanden tot 2019 actief in buitenruimte

LISSE – De gemeente en De Meerlanden hebben dinsdag 17 september een convenant ondertekend. Het bedrijf zorgt tot 2019 voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Na het zetten van in totaal 320 handtekeningen (!) zei wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse): ‘Dit convenant geeft rust in de tent voor iedereen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we op weg gaannaar een goed en duurzaam beheer van de buitenruimte.’ Om de ondertekening van het convenant te vieren waren ook de voormalige gemeentelijk medewerkers en huidige werknemers van De Meerlanden uitgenodigd om te toosten op deze nieuwe mijlpaal.
 
Angeline Kierkels, directeur van de afval- en reinigingspoot De Meerlanden, zette de laatste handtekening, maar het was Ger de Jong, algemeen directeur van De Meerlanden, die het woord voerde. Hij stelde: ‘Vertrouwen is de basis voor samenwerking. We willen het werk in de openbare ruimte goedkoper doen, dan wanneer gemeenten het zelf doen.’ Hij liet ook weten dat De Meerlanden de komende jaren meer gehandicapten aan het werk wil zetten. ‘We hebben ook een plicht naar de sociaal zwakkeren. Ik roep iedereen op om er samen wat van te maken.’ Volgens De Jong gaat het uitbesteden van onderhoudswerkzaamheden aan mensen met een beperking niet ten koste van de huidige medewerkers.