Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Huurovereenkomst bioscoop met Cineworld

LISSE – Het bedrijf Cineworld heeft een huurovereenkomst ondertekend met de gemeente voor de huur van Floralis ‘Huis van Cultuur’. De eerste vijf jaar vanaf de opening van Floralis (naar verwachting september 2014) gaat Cineworld de bioscoop exploiteren. Ook heeft het bedrijf nog de optie om de horecaexploitatie voor haar rekening te nemen, maar hier kan Cineworld nog tot 1 februari 2014 onderuit. Wethouder Adri de Roon (D66) presenteerde dit resultaat van langdurige onderhandelingen op dinsdag 17 september. En met dit resultaat kan Horsman & Co. in oktober beginnen met de bouw van Floralis.
De onderhandelingen duurden langer dan gedacht. Edwin Kluft, eigenaar van Cineworld, had namelijk grote moeilijkheden met de wens/eis van de gemeente om ook een huurovereenkomst af te sluiten over de horecaexploitatie. Zijn bedrijf moest daarvoor namelijk een aanzienlijke investering doen, maar er was nog geen inzicht in de omvang van die investering. Daarom is er een oplossing gevonden: Kluft heeft een huurovereenkomst ondertekend om de horecaexploitatie op zich te nemen, maar kan tot 1 februari 2014 kostenloos afzien van deze overeenkomst.
Wethouder Adri de Roon (D66) vond dit standpunt van de ondernemer begrijpelijk: ‘Hij wil eerst duidelijkheid over hoeveel hij moet investeren. Hij stelt dat als hij nu voor de blind voor de horecaexpoloitatie zou tekenen en dat hij niet zou weten wat de consequenties daar voor zijn. Hij kan dus wel afzeggen voor die tijd.’ Maar mocht dat gebeuren, dan verwacht de wethouder weinig problemen. ‘Dan vinden we vast wel een ander voor de horecaexploitatie, met een exploitatiebegroting voor het horecadeel van 30.000 euro. Maar stel nou, dat we geen horecaexploitant kunnen vinden, dan zorgen we voor catering. Die cateraar zal ook mee moeten betalen aan de gemeente. Er zullen in elk geval inkomsten komen.’
 
Maar De Roon wil niet vooruitlopen op deze mogelijkheid: ‘Het is nog onverminderd de intentie van Cineworld dat dit bedrijf de horecaexploitatie gaat doen. Dit is een hikje in de gang van zaken. Er is voldoende zekerheid in de bioscoopexploitatie en de gunning is onherroepelijk. Floralis gaat nu echt full speed ahead.’