Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Van je buren moet je het hebben

LISSE – Een goede buur is beter dan een verre vriend; dat beseffen de bewoners van de Kievitstraat 8 en 10 maar al te goed. De ene woningeigenaar voerde een verbouwing en uitbouwing uit aan zijn huis, maar zijn buurvrouw diende hierop een handhavingsverzoek in bij de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 1 oktober om dat verzoek tot handhaving af te wijzen. Er was weliswaar gedeeltelijk sprake van dat de bouwer buiten de grenzen van het vergunningvrij bouwen aan de slag was gegaan, maar het geheel past wel binnen de mogelijkheden om de bouw alsnog gelegaliseerd te krijgen.
Een gemeentelijk toezichthouder heeft de bouwactiviteiten bekeken. De bebouwing van de schuur mag vergunningvrij plaatsvinden, zolang die tot 2,5 meter uitsteekt aan de achterzijde van de woning. De bewuste uitbouw is echter 2,6 meter diep en daarmee vergunningsplichtig. Een ambtelijk rapport stelt: ‘Legalisatie van de situatie is mogelijk en uw college wordt geadviseerd hieraan medewerking te verlenen.’ Hiermee is de kous echter nog niet af, zo verwacht de gemeente. ‘Verzoeker (van de handhaving, JD) is zwager van de eigenares/bewoonster van de Kievitstraat 10 en vertegenwoordigt haar. De eigenares is ontevreden over de wijze van aansluiting van de uitbouw op haar keuken. De verhouding tussen de buren is verstoord. Gezien de geschiedenis met de verzoeker is het aannemelijk dat hij bezwaar tegen dit besluit en een eventuele omgevingsvergunning gaat maken.’