Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Braassemerlandgebruikers mogen 151 miljoen euro lappen

KAAG EN BRAASSEM – Alle kosten die de gemeente maakt voor de openbare voorzieningen in het Braassemerland, worden uiteindelijk verhaald op de toekomstige bewoners en gebruikers. Deze mededeling deed burgemeester Marina van der Velde op donderdag 16 januari. Het college stemde vorige week in met het ‘raadsvoorstel aangevuld bekostigingsbesluit voor Braassemerland’. De kosten van bijvoorbeeld het leggen van leidingen en het aanbrengen van verlichting zijn dan niet voor de gemeente.
 
Of, zoals staat geschreven in een ambtelijk rapport: ‘Bij de ontwikkeling van het plan Braassemerland streven wij ernaar de te maken kosten te dekken via de uitgifte van gronden, waarbij de kosten in de uitgifteprijs zijn verdisconteerd.’ In normaal Nederlands stelt Van der Velde: ‘De totale kosten van de openbare voorzieningen worden uiteindelijk gedekt door de particuliere initiatieven.’ In totaal gaat het om een bedrag van ruim 151 miljoen euro.