Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Woningmarkt beste van Nederland

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De victorie begint bij Oegstgeest. Het dorp heeft de eerste plaats gehaald in de ranglijst van ‘woningmarktcijfers.nl’, waar het gaat om de herstellende woningmarkt. Wie in Nederland nog een woning wil kopen, moet dat nu gaan doen, want na dit jaar stijgen de huizenprijzen weer in heel het land.
Op de ranglijst met 408 gemeenten behaalt Oegstgeest een prachtige score van 8,9. De gemiddelde verkoopprijs van een huis bedraag 332.076 euro. Het woningaanbod nam af met 19,1% en het duurt gemiddeld 18,2 maanden voordat iemand zijn huis kan verkopen. In totaal staat 4,9% van de huizen te koop. Op de landelijke ranglijst komen de plaatsen Voorschoten en Heemstede op de tweede en derde plek. Beste Bollenstreekgemeente is Teylingen: met een 7,7 behaalt deze fusiegemeente een mooie 21ste plek.
Minder goed deden de volgende gemeenten het: Leiden (22ste plek), Leiderdorp (29), Lisse (126), Hillegom (207, met en 5,6), Noordwijk (93), Noordwijkerhout (166), Katwijk (152) en Kaag en Braassem (108, met een 6,4). De drie slechtst scorende gemeenten van Nederland zijn Veendam (provincie Groningen: 2,3), Achtkarspelen (Friesland: 2,1) en Menterwolde (Groningen: 2,1). Woningmarktcijfers.nl is opgezet door Pasgoed BV, een bureau dat adviezen geeft aan overheden en marktpartijen op het gebied van ontwikkelingen in de woningmarkt.