Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Reacties ondernemers

JOEP DERKSEN
STREEK – De aanwezige ondernemers hadden hun mening wel klaar over de stortvloed aan informatie die ze over zich heen kregen. Rob den Elzen stelde: ‘Hebt u enig idee wat  voor gevolgen dit heeft? De complete Randstad wordt twee dagen helemaal lam gelegd. Doe een verbod voor alleen personenwagens en laat het vrachtverkeer rijden. Ook moeten mensen gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.’ Deze suggesties werden echter niet overgenomen.
Verloskundige Simone Vermeulen kreeg te horen dat zij en haar collega’s kunnen rekenen op vrije doorgang tussen de afzettingen bij noodgevallen, al moet hier wel van tevoren goed over gecommuniceerd worden met de politie. Ondernemer Van Sluis wees er op, dat de NSS grote gevolgen zal hebben voor het toerisme naar de Keukenhof.  Theodorus van der Meij, ondernemer in het vlees had dé oplossing voor het voorkomen van alle verkeersoverlast: ‘Een vrouw heeft één recht en dat is het aanrecht. Laat hen daar twee dagen achter staan, want dat scheelt de helft van het verkeer.’
Peter Engels van ABS Brouwer vroeg zich af of de overheid de bedrijven gaat compenseren, die aantoonbaar omzetverlies lijden door de NSS. Het antwoord hierop was niet hoopgevend. Er is namelijk geen algehele compensatiemaatregel en bedrijven zouden zich met claims moeten richten op de gemeente waarin ze gevestigd zijn.
Ellen Philippi van de PCPO stelt: ‘Het is prettig, dat iedereen goed geïnformeerd wordt. Volgens mij moet het wel gaan lukken, dat de kinderen tijdens deze dagen naar onze scholen gebracht worden.’ Jaco Rip van loodgietersbedrijf Rip constateerde: ‘Ik ben vandaag wijzer geworden. Ik kom uit Kaag en zal mijn onderhoudswerkzaamheden tijdens de NSS-dagen niet in Zuid-Holland, maar in Noord-Holland uitvoeren.’