Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Oplossing voor camperparkeren

JOEP DERKSEN
LISSE – Tijdens het Keukenhofseizoen mogen campers aan één kant langs de weg ‘Leidsevaart’ parkeren. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 11 maart. Hiermee wordt een situatie van parkerende campers, die al jaren lang oogluikend wordt gedoogd, officieel toegestaan. Wel wordt er intensiever gehandhaafd op foutparkerende campereigenaren.
Het camperparkeren wordt mogelijk gemaakt op het gedeelte van de Leidsevaart tussen Halfweg en Hillegom. Burgemeester Lies Spruit liet weten: ‘In verband met de verkeersveiligheid kunnen we niet toestaan dat campers aan twee kanten parkeren. We zullen het meest toezien op het goed parkeren rondom de dagen dat het corso in de streek is en de weekenden in de periode dat de Keukenhof open is.’ De nieuwe situatie wordt een jaar van kracht en gedurende die tijd wordt bekeken of het in de praktijk goed uitpakt. Spruit reageert op de vraag waarom de gemeente niet simpelweg het camperparkeren verbiedt en actief handhaaft op fout parkeren. Ze laat weten, dat de campers toch ergens moeten staan. ‘Handhaven bij verbieden vraagt veel capaciteit. Er is geen particulier ondernemer in de regio die dit parkeren tot zijn taak rekent, dus het is een beetje niemandsland dit beleid. We hebben het altijd een beetje gedoogd en we gedogen het nu voor de helft; aan één kant. Degene die toch aan de overkant staat, krijgt een boete en aanwijzing om te vertrekken.’ Lisse zoekt ook samenwerking met de overige bollengemeenten in een zoektocht naar een particulier initiateif voor een camperlocatie. De omwonenden van de Leidsevaart worden binnenkort geìnformeerd over de camperparkeerplannen.