Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2014

Dealtje gaat niet door

KAAG EN BRAASSEM – Het bedrijf Etgroen BV moet een dwangsom van 25.000 euro betalen. Dit besluit  nam het college van burgemeester en wethouders op donderdag 27 maart. Het bedrijf had volgens het college gehandeld in strijd met een omgevingsvergunning en had hiertegen bezwaar en beroep aangetekend. Nadat deze verworpen waren, werd het besluit onherroepelijk geworden, maar Etgroen weigerde te betalen.
Een handreiking van het bedrijf om een deel van de uitstaande dwangsom te betalen, als Etgroen op gemeentegrond mogelijkheden krijgt om projecten te kunnen ontwikkelen, wordt door de gemeente afgewezen. ‘Een tekort aan gelden danwel de voorwaarden die gesteld worden om tot betaling over te willen gaan kunnen er niet toe leiden dat van invordering van verbeurde dwangsommen worden afgezien’, aldus een ambtelijk rapport.
Kwijtschelding van (een deel van) de dwangsom zit er ook niet in. ‘De persisterende houding van overtreder om geen gevolg te geven aan de last heeft geleid tot vele uren aan ambtelijke inzet. Daarnaast is overtreder zeer wel op de hoogte van het feit dat hij in strijd met de omgevings-vergunning handelt. De gemeente schakelt een deurwaarder in om de 25.000 euro binnen te slepen.