Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Mobiel muziekpaviljoen ziet levenslicht

VOORHOUT – Na drie jaren sparen en fondsen inzamelen, is het zaterdag 12 april eindelijk zo ver. Het mobiele, ruim bemeten, achthoekig muziekpaviljoen wordt onthuld, compleet met dak, hekken, rokken en trap.
De idee voor het muziekpaviljoen ontstond eigenlijk twintig jaar geleden al, maar in 2009 werd er actief werk van gemaakt. De Voorhoutse Rotary sloeg de handen ineen met de TOV (Teylingen Ondernemers Vereniging), de Oranje Vereniging Voorhout en de Voorhoutse IJsclub. Samen organiseerden ze het jaarlijkse Voorhoutse Luchtkussenfestival en de totaalopbrengsten waren bestemd voor de aanschaf van het muziekpaviljoen. Maar ook Akzo Nobel en Fonds 1818 hebben met giften bijgedragen. 
Vader en zoon Van Steijn van de firma Havast (Lisse) bouwden het muziekpaviljoen en losten met creatieve denkwijzes heel wat problemen op. Ruud Spuijbroek, oud-voorzitter van de Voorhoutse Rotary, stelt: ‘Dit hele gevaarte is in een uurtje opgezet. Via een hydraulische cilinder rijst het dak omhoog als een gigantische paraplu. Het paviljoen heeft zijn eigen powerbox. Als de vleugels uitgeklapt zijn, past er een orkest op, maar het ontwerp is zodanig dat de ingeklapte versie toch niet breder is dan 2.60 meter. Zo kan het gewoon over de openbare weg rijden.’ Het muziekpaviljoen is door de organisaties gerealiseerd als ‘een prachtig cadeau aan de Voorhoutse gemeenschap, maar uiteraard ook aan heel Teylingen’. Maar het muziekpaviljoen kan ook gebruikt worden in omliggende gemeenten.