Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Boksgala brengt beest naar boven

 
JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – ‘Let’s get rrready toooo rrrrumble!’ Deze kreet klonk meerdere malen tijdens het Lions Boksgala van Lions club de Brittenburg dat zaterdag 1 november gehouden werd in Grand Hotel Huis ter Duin. De volledige opbrengst van dit eet- en sportfestijn, maar liefst 60.000 euro, wordt gelijk verdeeld over drie goede doelen: Stichting Het Vergeten Kind, Fonds Gehandicaptensport en Xenia Hospice.
Tijdens deze avond gaven meerdere Bekende Nederlanders acte de présence. Niet alleen hield oud-bokser Arnold van der Leijden een korte motivatiespeech, maar ook genoten oud-tennisser Jan Siemerink, Olympisch zwemmedaillewinnaar Pieter van den Hoogenband en televisie-interviewer Humberto Tan intens van het evenement.
Enkele Noordwijkse ondernemers hebben de afgelopen negen maanden intensief getraind om als overwinnaar te komen uit een boksgevecht met een andere ondernemer. Tussen de gerechten door genoten alle in black tie, smoking of galakleding gestoken aanwezigen van de boksgevechten. Bij de eerste partij bleef het statige publiek nog keurig zitten, maar dat veranderde naarmate de avond vorderde. Bij de tweede en volgende partijen drongen de mensen zich van achterin de zaal naar voren om de voor hun bekende ondernemer luidkeels aan te moedigen. Juichende mannen en gillende vrouwen keken toe hoe twee boksers elkaar harde klappen toebrachten. En bij iedere rake klap klonken oerbrullen en luid applaus op. Net als vroeger op de basisschool.
Zo liet Sjoerd ‘His Highness’ Hoogervorst alle hoeken van de boksring zien aan Sander ‘The Puncher’ Pardon en pakte Stijn ‘The Sandman’ Rost van Tonningen de zege tegen Edwin ‘The Flying Dentist’ van den Broek. Ondertussen kreeg Joost ‘De Scherf’ Hartman in de opwarmkamer nog een paar goede tips van een professionele bokser. ‘Als je beweegt, moet je bij jezelf bedenken dat je hoofd een glas melk is. Die melk mag niet uit het glas vallen; blijf je hoofd dus stil houden.’ Hartman had een langere ‘reach’ dan zijn opponent Harry ‘The Hurricane’ Schuit en dat moest hij uitbuiten, zo kwam de tip. ‘Houd je tegenstander op afstand en geef ‘m een uppercut binnendoor als je de kans krijgt.’
De adviezen werkten: Hartman versloeg Schuit glansrijk. In de laatste partij versloeg Bram ‘Boom Boom’ Halters zijn opponent Wouter ‘The Belgian Blue Hero’ Neyt. Maar bij het Lions Boksgala zijn de bokswedstrijden uiteindelijk ondergeschikt aan het hogere doel en dat is; zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen. Aan het eind van de avond werd de boksring voor een heel bijzonder evenement gebruikt; de gasten vermaakten zich binnen de ring met dansen! De volgende (lustrum)editie van het Lions Boksgala vindt plaats in maart 2016.