Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Jeugdsportfonds is populair

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Het vorig jaar geïntroduceerde Jeugdsportfonds is een groot succes. Tot 1 oktober van dit jaar hebben zich al 58 inwoners (kinderen) gemeld om hier gebruik van te maken. Burgemeester Marina van der Velde is dan ook tevreden: ’51 mensen is een mooi aantal. Wat haar betreft kunnen  alle mensen die in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds zich melden bij de Driemaster. ‘De driemaster heeft de contacten en de doelstellingen. Het geld stellen wij ter beschikking.
Volgens een gemeentelijk woordvoerder kunnen alle deelnemers elk jaar weer een nieuwe aanvraag indienen, zolang zij nog binnen de doelgroep vallen. Wel probeert de gemeente deze mensen te ondersteunen en de ‘eigen kracht’ te vergroten. Het is niet bekend hoeveel procent van de mensen die in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds daar ook daadwerkelijk gebruik van maken. De woordvoerder: ‘Het is namelijk niet bekend hoe groot de doelgroep precies is. De meest recente cijfers die wij hebben zijn uit ‘Kaag en Braassem in beeld’ uit 2011. Toen waren het 140 kinderen.’