Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Laadpaal laat op zich wachten

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Wethouder Marie Jose Fles gaat zich inzetten om beleid op te stellen voor elektrische oplaadstations. Dit liet ze dinsdag 11 november weten aan commissielid Barnhoorn (Noordwijk Zelfstandig) tijdens de vergadering van de commissie BBWW.
Barnhoorn pleitte voor de komst van elektrische oplaadstations voor auto’s aan het Wantveld en de Abraham van Rooyenstraat. Fles informeerde, dat hiervoor nog beleid moet worden ontwikkeld. Dit moet de nieuw aan te stellen Duurzaamheidscoördinator gaan doen. ‘We moeten bekijken hoeveel van die palen we nodig hebben binnen vijf jaar en binnen tien jaar.’ Die oplaadpalen kunnen voor toeristen mogelijk een reden zijn om hun vakantie in Noordwijk door te brengen, zo suggereerde de wethouder. En ze dacht ook verder: ‘We kunnen afspraken maken met ondernemers om die palen in (parkeer, JD) kelders te zetten. Er wordt dus beleid onwikkeld, maar het zal nog wel enige tijd duren voordat de eerste laadpaal op basis van dat beleid geplaatst gaat worden.’