Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Het Raam mag blijven

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – Het gebouw van Het Raam wordt toch niet verkocht. Het college van burgemeester en wethouders moet op zoek naar een andere manier om de gewenste financien voor elkaar te krijgen. Dit was de uitkomst tijdens de politieke vergadering van donderdag 6 november.
Peter Nieuwendijk, voorzitter van Het Raam, hield aan het begin van de vergadering een hartstochtelijk pleidooi tegn de verkoop. ´Bij ons kunnen mensen met een kleine beurs deelnemen aan de programma’s. Als het gebouw verkocht wordt, zal het theater worden gesloten en van dramatische expressie blijft dan weinig over. Het wordt een drama. Bij Het Raam kunnen oudere mensen zich bijscholen en zelfredzamer worden.´ Hij hekelde het feit, dat Het Raam al wel op een ´verkooplijst´ staat, maar dat er verder nog helemaal geen plannen zijn. ´Kom eens kijken bij het Raam en zet ons niet in de uitverkoop.´
De woorden van de inspreker leken effect te hebben op de politici. Raadslid Adamse (D66) riep samen met het CDA het college op dat de verkoop van Het Raam heroverwogen moet worden. Ook andere politieke partijen sloten zich bij deze stellingname aan. Wethouder De Jong (Financiën) liet weten, dat de gemeente voor volgend jaar 1,5 miljoen euro heeft ingeboekt voor de verkoop van gemeentelijke panden. Één van die panden is Het Raam. De Jong: ´Als wij Het Raam niet willen verkopen, is dat geen probleem. Het is aan u of u accepteert dat dan mogelijk het rekeningresultaat van 2015 een tekort vertoont. Het voorstel van CDA en D66 werd unaniem aangenomen door de overige politieke partijen en daarmee zijn de activiteiten van Het Raam gered.