Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Kindergemeenterad komt er

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – In navolging van Teylingen en Lisse krijgt ook Hillegom een jeugdgemeenteraad. Dit voorstel van D66 werd donderdag 6 november unaniem gesteund door de politiek. Volgend jaar mogen groepen kinderen van de groepen 7 en 8 van de verschillende basisscholen met elkaar debatteren over projecten van goede doelen. De leerlingen krijgen dan 2.000 euro tot hun beschikking om die te doneren aan één of meerdere van die projecten.
Commissielid Adamse (D66) diende het voorstel in en liet weten, dat zo´n jeugdgemeenteraad al succesvol is in Teylingen en Lisse. De achterliggende gedachtegang is niet, dat jongeren geronseld worden voor de politiek, maar dat de jeugd in aanraking komt met de manier waarop de politiek werkt. Het college van burgemeester en wethouders gaat in overleg met de scholen om te kijken hoeveel groepen 7 en 8-leerlingen mee willen doen.