Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

College passeert commissie van bezwaarschriften

JOEP DERKSEN
ROELOFARENDSVEEN – Het pand aan de Noordeinde 39a krijgt tóch een aanbouw. In eerste instantie had het college van burgemeester en wethouders een aanvraag voor deze aanbouw afgewezen, maar na een bezwaar van de bewoner wordt nu toch een ander besluit genomen.
De gevraagde aanbouw van zes meter hoog is in strijd met de regels van het bestemmingsplan Braassemerland. Maar de aanvrager gaf onder meer aan, dat de verbouwing nodig is om de entree van het pand ‘aan te passen aan de eisen van deze tijd’. Ook wordt door de aanpassingen het achterstallig onderhoud weggewerkt, aldus de aanvrager. En dat waren voor de gemeente voldoende argumenten om nu alsnog in te stemmen met de zes meter hoge aanbouw. Opvallend is wel, dat het bezwaarschrift niet is voorgelegd aan de commissie voor de bezwaarschriften. Een direct gesprek met een ambtenaar en mondeling overleg met de verantwoordelijke wethouder bleek voldoende om dit gemeentelijke besluit te nemen.