Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Roelfsema onderzoekt huurverlaging sporthal

HILLEGOM – Garanties zijn er niet, maar heel misschien gaan de huurtarieven voor sporthal De Vosse omlaag. Tijdens de vergadering van donderdag 6 november riepen meerdere partijen wethouder Frits Roelfsema op, om met verschillende sportverenigingen hierover in gesprek te gaan.
Raadslid Jeanne Ruigrok (CDA) stelde: ´De kosten voor het gebruik van sportaccommodaties doen een onevenredig grote aanslag op de begroting van de verenigingen en sociaal-culturele instellingen.´ Voor met name de kleinere sportverenigingen zijn de huren namelijk bijna niet meer op te brengen, zo werd gesteld. Roelfsema neemt de taak op zich, om de huurkosten van De Vosse te vergelijken met de huurprijzen die in omliggende gemeenten voor vergelijkbare voorzieningen gemaakt wordt. Hij liet weten: ´Een aantal kleine sportverenigingen is bij mij gekomen met de mededeling dat zij de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Ik heb geen enkel probleem om onderzoek te laten doen, om te vergelijken met omliggende gemeenten, waar het gaat om subsidiëring.´ Als de huren in De Vosse inderdaad relatief hoog blijken te zijn, dan komt er in 2016 een huurverlaging.