Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Onvrede over inbrengen derde variant

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het CDA was overdonderd door de manier waarop het bouwplan Leiduijnstaete werd behandeld en met name dat er mondeling een derde variant werd gepresenteerd. Daarom besloot fractievoorzitter Jan de Ridder van die partij om schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.
De Ridder laat weten dat hij een ‘algemeen gevoel van onbehagen had over de handelwijze van wethouder Hans Bakker’ en hij stelde dat dit gevoel gedeeld werd door ‘insprekers, omwonenden en commissieleden’. Hij wil daarom van het college onder meer weten: ‘Is deze derde variant vooraf besproken met de ambtenaren en van advies voorzien? Is deze variant in het college besproken? Zo nee, spreekt de wethouder dan namens het college?’
De Ridder is duidelijk niet blij met de manier waarop de hele behandeling gegaan is. Dat blijkt uit de laatste vraag die aan het college gesteld wordt: ‘We horen graag van het college hoe een wethouder gezien deze handelwijze dient te handelen.’ Een woordvoerder van de gemeente laat weten, dat deze schriftelijke vragen door het college beantwoord worden, voordat er een reactie gegeven wordt richting de pers.