Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2015

‘Schaf Provincies af’

NIEUWKOOP – Burgemeester Frans Buijserd uitte felle  kritiek op de Provincie Zuid-Holland tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Hij twijfelde openlijk over de meerwaarde van dit bestuursorgaan.
‘Zouden we de Provincies missen?’, zo mijmerde Buijserd. ‘Zonder Provincie zouden we bij onze gemeente enkele overleg-fte's kunnen besparen. Ik hoop, dat er na de Statenverkiezingen iets gedaan wordt aan het  relatiemanagement van de  provincie met de  gemeenten. Dat akkefietje over de plaatsing van een kombord bij Ter Aar; daar word je toch niet goed van! Geef gemeenten de ruimte en het vertrouwen om zaken te doen. Verander niet ieder jaar de spelregels en laat provinciale ambtenaren partners en ondersteuners in de regio zijn.  Maak de regelgeving niet nodeloos gedetailleerd en ingewikkeld. Heb vertrouwen in een al meer dan tweehonderd jaren dicht bij de burger staande en daarmee goed gecontroleerde overheidslaag als de gemeentes. Laat ons gewoon ons werk doen.’