Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

College moet gat van half miljoen euro dekken

LISSE -Het college van burgemeester en wethouders moet er de komende maanden voor zorgen dat de gemeente haar begroting dit jaar positief afsluit. Nu verwacht het college nog een tekort van 424.000 euro en dat vindt een ruime meerderheid van de gemeenteraad onacceptabel. 
 
Tijdens de vaststelling van de 1e Tussentijdse Rapportage 2015 in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 juni diende Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie) samen met andere partijen een motie in. 'De prognose van het resultaat over 2015 komt op 424.000 euro negatief uit. Het is hoog tijd om bij te sturen. We moeten uitkomen op een positief begrotingssaldo. Alles moet in het werk gesteld worden om het verwachte tekort van 424.000 euro terug te dringen in het komende half jaar.' De politieke partijen steunden deze motie, met uitzondering van de VVD. Of het tekort gedekt moet worden door lastenverzwaringen of bezuinigingen; daarover moet het college nog nadenken.