Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Bouwplannen Hotels van Oranje in de inspraak

NOORDWIJK - De komende tien weken mogen inwoners hun mening geven over de nieuwbouwplannen van Hotels van Oranje. De gemeenteraad stemde hier donderdag 25 juni mee in. Dat wil echter niet zeggen, dat de raad een onverdeeld voorstander is van deze bouwplannen.

Fractievoorzitter Taetske Visser (Puur Noordwijk) maakte van de gelegenheid gebruik om de bezwaren van haar partij nog eens goed duidelijk te maken. 'Dit gaat over de bouw van 114 luxe appartementen, verdeeld over drie woonblokken. Twee van die woonblokken hebben acht bouwlagen en zijn 34 meter hoog. Daarmee steken ze acht meter boven de vuurtoren uit. De hoogte van die vuurtoren is voor ons maatgevend.'
Een pleidooi van Louis Koppel (PvdA/GroenLinks) om de bezwaartermijn te verlengen van tien naar twaalf weken, redde het niet. Koppel vond die verlenging noodzakelijk, omdat de inspraakperiode grotendeels tijdens de vakantieperiode van kracht is. Maar fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) vond dit overdreven: 'Ter Hark: Ik weet niet welke werkgever tien weken vakantie geeft. Ik ken ze niet, u misschien wel.' Op 2 juli spreekt de raad zich uit over het vrijgeven voor inspraak van de bouwplannen van Hotels van Oranje.