Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Misstap van Puur Noordwijk

NOORDWIJK - De politieke partij Puur Noordwijk gebruikt bedenkelijke tactieken om hun eigen gelijk te halen. Zo wordt in een nieuwsbrief van deze partij ingegaan op de achtergrond van twee bestuursleden van het Platform Initiatief Noordwijk (PIN).

PIN haalt het afgelopen jaar het bloed onder de nagels vandaan bij de gevestigde orde, door het meerdere malen opzetten van burgerinitiatieven. De Puur-politici zijn hier niet van gediend. In de nieuwsbrief wordt gesuggereerd dat PIN een verkapt politiek orgaan is, waarachter de 'drijvende krachten' de politieke partijen CDA, VVD en Noordwijk Zelfstandig zouden zijn.
Over het nieuwe bestuurslid Andries de Boer schrijft Puur, dat hij in de vorige raadsperiode ook raadslid was voor het CDA. En dat hij 'vroegtijdig aftrad omdat zijn naam genoemd was in een artikel in het dagblad Trouw.' Puur vergeet hier gemakshalve bij te vermelden, dat De Boer afscheid nam omdat hij vond dat hij alleen in de raad kon zitten als hij boven elke twijfel verheven zou zijn. Uiteindelijk bleek De Boer het gelijk aan zijn zijde te hebben en moest Trouw een rectificatie plaatsen.
Volgens Puur heeft PIN-secretaris Taverne ook politieke banden, omdat haar man 'al sinds vele jaren commissielid was voor de VVD'. Ook voorzitter Hans Stol is volgens Puur VVD-lid. Puur constateert: 'Een merkwaardige vorm van oppositie voeren welke wat ons betreft ook nog eens de waarde van een burgerinitiatief, dat naar ons idee juist bedoeld is voor constructieve ideeën van belangeloze inwoners, uitholt.' De politieke partij Puur heeft het echter ook mis met een link van Stol richting de lokale VVD, want Stol stond op de verkiezingslijst van Lijst Salman Noordwijk. Wat een collegepartij is.
Stol reageert op het schrijven van Puur Noordwijk: 'Blijkbaar is Puur Noordwijk bang van het Platform Initiatief Noordwijk, anders is deze stemmingmakerij niet te verklaren. Er wordt uitsluitend op de persoon gespeeld en er wordt niet ingegaan op de inhoud van het burgerinitiatief Omgevingsvisie. Stol eist een rectificatie van Puur Noordwijk. 'Een partij als Puur Noordwijk, die kan bogen op een groot aantal zetels in de gemeenteraad, zou haar verantwoordelijkheid moeten nemen en juist prudent moeten omgaan met burgers die andere opvattingen hebben. Het is wellicht vervelend voor Puur Noordwijk, maar in een democratie kunnen ook andere meningen geuit worden en hebben burgers bepaalde rechten zoals een burgerinitiatief. Verschillende geluiden zouden toegejuicht moeten worden in een democratie in plaats van verdacht te worden gemaakt zonder inhoudelijke argumenten.