Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Raad gaat voor duurzaam

LISSE - Het is goed, dat de gemeente 200.000 euro uittrekt voor duurzaamheidsmaatregelen. Maar daar mag best een schepje bovenop, zo vond een meerderheid van de raad. Bijvoorbeeld waar het gaat om het verminderen van het gasgebruik in de gemeente. Ook kan er gekeken worden naar mogelijkheden voor warmtekoude-opslag.
De eerste resultaten van het raadsbesluit zijn mogelijk dit jaar al te bewonderen. Zo komen er op het gemeentehuis zonnepanelen en ook moeten er e-laadpalen voor elektrische auto's her en der in het dorp verschijnen. De politici riepen het college op om het 'Duurzaamheidsplatform' in leven te houden, zodat ook in de toekomst veel duurzame ideeën bedacht en uitgevoerd kunnen worden. Het college liet weten gehoor te willen geven aan die oproep.
Een pleidooi van VVD en CDA om geen kleine bedragen van minder dan 2.000 euro te besteden aan een twintigtal duurzaamheidsprojecten haalde het niet. Martijn Tibboel (VVD) vond, dat de hiervoor beschikbare 60.000 euro versnipperd wordt, zonder dat het echt resultaat oplevert. Maar een raadsmeerderheid volgde het betoog van wethouder Adri de Roon (D66) die stelde, dat het uitvoeren van die twintig projectjes 'een begin' is. 'Het zijn inderdaad allemaal kleinere bedragen, maar als college en platform vinden we het verstandiger om eerst de mogelijkheden te verkennen. Het is wel zo, dat we niet jaar in jaar uit met heel kleine dingetjes bezig moeten zijn, maar waar het kan gaan we dit soort zaken omzetten in substantiële daden.'