Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2015

Geld ambtenaren wordt uitgegeven

OEGSTGEEST – Begin dit jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met een bedrag van 750.000 euro voor het verbeteren van het ambtelijk apparaat. De gemeente heeft een deel van die drie kwart miljoen euro al uitgegeven. Inmiddels zijn een tiental mensen aangenomen die een brede variatie aan taken moeten doen. In totaal wil het college van burgemeester en wethouders 16 voltijdsbanen in gevuld zien.
En ondanks dat er zoveel mensen zijn bijgekomen, is nog steeds niet alles koek en ei bij het ambtelijk apparaat, zo laat burgemeester Jan Waaijer weten. 'Het onderzoeksbureau Berenschot zegt, dat de mensen structureel 10% overwerken. Dat zijn tekenen van overspannenheid. we moeten geen roofbouw plegen op de medewerkers.' Uiteindelijk moet de gemeente weer minder 'managementambtenaren' krijgen en moeten mensen 'breed inzetbaar' worden.