Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Geen uitbreiding bedrijfswoning

LEIMUIDEN – Het college van burgemeester en wethouders is en blijft tegenstander van het vergroten van een bedrijfswoning aan de Willem van der Veldenweg 12. Dit ondanks een positief advies van de commissie voor de bezwaarschriften. Dit blijkt uit een ambtelijk document dat donderdag 28 januari openbaar werd gemaakt.


De eigenaar had een verzoek ingediend bij de gemeente om zijn woning met zo'n 10% te vergroten. Maar dit werd door het college van burgemeester en wethouders afgewezen. De woningeigenaar stapte hierop naar de commissie voor de bezwaarschriften en deze commissie liet weten, dat de gemeente zich niet had gehouden aan bezwaar- en beroeptermijnen. De uitbreiding van de woning zou daarom gewoon mogelijk gemaakt moeten worden. Maar het college stelt, dat er 'geen van rechtswege verleende omgevingsvergunning ontstaat, omdat er steeds op verzoek van aanvrager is besloten de termijn op te schorten'.