Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2016

Kwijtschelding leges voor Rijnlandse Molenstichting

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – De Rode Molen en Adermolen moeten dringend gerestaureerd worden en hiervoor is veel geld nodig. Daarom vroeg de Rijnlandse Molenstichting de gemeente om een subsidie van 50.000 euro. Maar er zijn geen gemeentelijke regels, waardoor dit bedrag ook daadwerkelijk verstrekt kan worden. Wel heeft het college besloten om de leges voor de restauratie (21.000 euro) kwijt te schelden. Dit maakte wethouder Yvonne Peters (VVD) donderdag 4 februari bekend.


Volgens Peters zou het weggeven van 50.000 euro aan het onderhoud van die molens gelijk staan met een 'precedentwerking' voor alle overige monumenten. 'Als wij dat geld weggeven voor die molens, staan eigenaren van andere beeldbepalende panden in de rij om ook subsidie te krijgen.' Toch wil de gemeente een positief gebaar maken: 'Die molens zijn belangrijk voor Kaag en Braassem. Ik wil ook dat molens meer onderdeel gaan uitmaken van het recreatieprogramma. Er zijn plannen voor het opzetten van een molenroute.' Tegelijkertijd hoopt de wethouder, dat de crowdfundingactie van de Rijnlandse Molenstichting een succes wordt.