Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Gemeente walhalla voor inbrekers

OEGSTGEEST – Het dievengilde heeft Oegstgeest gevonden. Met name de wijken Morsebel en Haaswijk zijn het haasje. In de maand januari vond daar een heuse inbraakgolf plaats en gemeenteraadslid Sven Spaargaren (VVD) wilde vorige week weten, wat hier aan gedaan wordt. 'Het aantal inbraken is met 86% gestegen!'


De verantwoordelijke persoon, burgemeester Emile Jaensch gaf toe, dat het aantal inbraken is gestegen. Maar volgens hem doet de politie er wel wat aan. Zo heeft de hermandad een paar avonden zichtbaar gestaan bij de op- en afritten van de snelweg richting Oegstgeest. 'Dat is afschrikwekkend. Ten tijde van die blauwe actie was het aantal inbraken nul.' Ook zou het opstarten van whatsapp groepen door buurtbewoners moeten helpen tegen de inbrekers. Jaensch: 'We stimuleren dat dit meer gebeurt. Het kan een preventieve werking hebben.' Hij voegde hier aan toe: 'Bij een whatsapp groep in Oegstgeest heeft dat geleid tot het op heterdaad verjagen van een dief.' Mogelijk gaat de gemeente later dit jaar weer een 'mystery guest' inzetten om te controleren of inwoners en bedrijven hun ramen en deuren gesloten houden.