Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Korenconcours afgelast

LISSE – Een ambitieus plan van Stichting Vrienden Ouderenkoor Zanglust gaat niet door. Vorig jaar diende deze organisatie een subsidieaanvraag in bij de commissie Culturele Zaken om een evenement op te zetten, waaraan 32 koren zouden deelnemen. Maar de animo van de koren zelf bleek uiterst matig. slechts zes koren bleken bereid te zijn om aan dit concours deel te nemen.


Desalniettemin bleek de commissie toch bereid om subsidie te verstrekken, mits er nog minimaal twee koren bij zouden komen. We werd aan de heer Van der Voort, voorzitter van de stichting Vrienden Ouderenkoor Zanglust, gevraagd om “Het Lied van Lisse” van Bob Zimmerman als verplicht werk op te nemen.' Maar tijdens de commissievergadering van maandag 7 maart bleek dat de stichting de subsidieaanvraag in had getrokken.